Linkuri utile
CODATU International
METROREX
RATB
METROUL
Facultatea de Transporturi
Facultatea de Cai Ferate,  Drumuri siPoduri
__________________

Uniunea Europeana
Ministerul Transporturilor
Primaria Municipiului Bucuresti

Despre CODATU - Romania

Asociatia pentru Continua Dezvoltare a Transportului Urban si Suburban CODATU din Romania este o asociatie profesionala, infiintata in baza legislatiei romanesti conform Dispozitiei Judecatoriei Sectorului 5 nr.368/24.11.2003 si care functioneaza ca persoana juridica romana de drept privat, neguvernamentala si apolitica, cu caracter non profit.

Asociatia CODATU din Romania este membra a Asociatiei internationale CODATU infiintata in anul 1981, cu sediul in Franta la Lyon care reuneste membri persoane fizice si juridice din toate continentele lumii.

Conform statutului sau Asociatia CODATU din Romania are ca scop principal promovarea si sprijinirea intereselor membrilor sai, prin dezvoltarea si promovarea progresului stiintific, tehnic si social pentru realizarea in marile aglomerari urbane, inclusiv in suburbiile acestora, a unui sistem integrat de transport public, atractiv si eficient.

Asociatia va sprijini organismele legal abilitate in promovarea cadrului legislativ si aducerea acestuia la standardele Uniunii Europene, in elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare durabila a retelelor si a serviciilor de transport din Romania.

CODATU

Despre CODATU International

Asociatia internationala CODATU cu sediul in Lyon, desfasoara o larga activitate a schimburilor de know how intre tarile industrializate si cele in curs de dezvoltare, in domeniul sistemelor si modalitatilor de transport. Aceasta este o asociatie cu caracter non profit si are ca obiectiv promovarea schimburilor stiintifice, tehnice, economice si sociale in domeniul transportului urban si suburban. In actiunile sale CODATU reuneste specialisti din:

  • operatori transport urban si autoritati locale si centrale;
  • institutii de invatamant si cercetare;
  • institutii financiare;
  • societati de inginerie furnizoare de bunuri si servicii pt. transportul urban;
  • comitete nationale create pentru extinderea actiunilor asociatiei.
Este de mentionat ca, in conformitate cu statutul sau, CODATU isi desfasoara activitatea in colaborare cu U.I.T.P., Banca Mondiala, BIRD, BERD si BEI, urmarind in mod deosebit apropierea dezvoltarii transportului public in tarile in curs de dezvoltare de standardele