Linkuri utile
CODATU International
METROREX
RATB
METROUL
Facultatea de Transporturi
Facultatea de Cai Ferate,  Drumuri siPoduri
__________________

Uniunea Europeana
Ministerul Transporturilor
Primaria Municipiului Bucuresti

Misiune

Transportul urban si mobilitatea in general reprezinta unul dintre obiectivele esentiale ale dezvoltarii economice si sociale ale marilor aglomerari urbane.

Multitudinea problemelor ce trebuiesc rezolvate precum si gama larga de solutii ce pot fi aplicate pentru imbunatatirea continua a transportului urban fac necesara asocierea principalilor actori care participa direct sau indirect la activitatea de transport public urban. Atat autoritatile implicate in procesul decizional si de reglementare cat si operatorii si societatea civila in ansamblu (incepand cu reprezentatantii calatorilor, asociatiile profesionale, unitatile de invatamant si sfarsind cu mass-media) trebuie sa se aseze la masa discutiilor si sa gaseasca impreuna cele mai bune solutii de dezvoltare durabila si sustenabila a transportului public, trebuie sa valorifice experienta, bunele practici si cunostinte europene.

Iata de ce infiintarea in anul 2003 a Asociatiei pentru Continua Dezvoltare a Transportului Urban si Suburban CODATU din Romania, ca membru al asociatiei internationale CODATU, apare cu totul oportuna si justificata.

Specialistii in domeniu sunt in etapa actuala preocupati de solutionarea problemelor esentiale ale dezvoltarii transportului urban, de cresterea atractivitatii acestuia, de dezcongestionarea traficului si de reducerea poluarii urbane, de modul cum pot sustine procesul decisional al autoritatilor publice in acest domeniu.

CODATU
Conf.univ.dr.ing. Valentin ANTON, Presedintele Consiliului Director

Scopul si obiectivele asociatiei CODATU din Romania reprezinta o provocare pentru toti cei care iau parte la organizarea si dezvoltarea transportului urban. Membri fondatori reprezinta institutii de invatamant superior, operatori de transport, firme de proiectare si consultanta si persoane fizice care activeaza in domeniul transportului urban.

In scopul promovarii unor masuri de imbunatatire si eficientizare a transportului public urban a fost organizat la Bucuresti in anul 2004 cel de al XI-lea Congres Mondial CODATU, care s-a bucurat de o larga si fructuoasa participare la nivel national si international.

In numele Asociatiei CODATU din Romania lansez invitatia tuturor celor interesati: institutii de invatamant superior, operatori de transport, unitati de proiectare si consultanta si persoane fizice, inclusiv studenti, de a ni se alatura pentru ca impreuna sa actionam, cu mijloacele ce ne stau la dispozitie pentru promovarea dezvoltarii si modernizarii transportului urban si suburban.